آشنایی با انواع جوش‌های صورت و ۶ روش درمان سریع خانگی که‌زیبایی را به شما برمی‌گردانند!

  • فهرست آنچه خواهید خواند:
  • جوش‌های صورت چطور به وجود میایند؟
  • آشنایی با ۶ نوع جوش صورت که حتماً باید بشناسید.
  • دلایل عمده ایجاد جوش‌ها
  • چگونه در خانه با کمترین زمان انواع جوش‌های صورت را از بین ببریم؟
  • سخن پایانی دررابطه‌با درمان جوش‌های صورت

اکثر ماها با معضلی به اسم جوش‌های صورت در جوانی یا در برهه‌ای از زندگی خود روبه‌رو هستیم که متأسفانه به سن خاصی هم محدود نمی‌شود و خلاصه شتری است که در هر خانه‌ای می‌خوابد! که دلایل بسیاری برای بروز جوش‌های صورت هست که اصلی‌ترینش تغییرات هورمونی است. خب در این محتوا قصد داریم با شناخت انواع جوش‌های صورت و دلایل به‌روزشان و ارائه شش راهکار خانگی برای ازبین‌بردنشان کمک کنیم تا عمده جوش‌های صورتتان را از بین ببرید و به زیبایی مطلوب برسید!

جوش‌های صورت چطور به وجود میایند؟

عمده جوش‌های به دلایلی مثل انبوه سلول‌های مرده پوست و پرشدن منافذ پوست با چربی به وجود میایند و در خانم‌ها هم به دلایلی مثل زایمان یا اثرات بارداری بروز می‌دهد. همان‌طور هم که گفتیم بروز جوش‌های صورت به سنین خاصی محدود نمی‌شود؛ چه‌بسا در بزرگسالی هم خودی نشان دهند! جالب است بدانید که عمدتاً هم در محدوده گونه‌ها، چانه‌ها و پیشانی بیشترین جوش‌های دیده می‌شوند.

آشنایی با ۶ نوع جوش صورت که حتماً باید بشناسید.

درکل جوش‌های صورت به دو نوع جوش‌های التهابی و جوش‌های غیر التهابی تقسیم کرد.

انواع جوش‌های صورت:

  1. جوش‌های سرسفید
  2. جوش‌های سرسیاه
  3. پاپول‌ها
  4. پاسچول‌ها یا جوش‌های چرکی
  5. ندول‌ها یا گره‌ها
  6. کیست‌ها

درکل ازبین‌بردن جوش‌های غیر التهابی از جوش‌های التهابی به‌مراتب راحت‌تر بوده و سریع‌تر است؛ درضمن احتیاجی به نسخه‌های خاص پزشکی هم ندارد. نه به این معنی که پزشکان راهی برای ازبین‌بردنشان ارائه نداده‌اند بلکه به این معنی که با روش‌های معمولی خانگی هم می‌توان از بین بردشان. درنتیجه برای شناخت بیشتر: پاپول، پاسچول، ندول و کیست‌ها از جمله جوش‌های صورت التهابی هستند که به همین راحتی‌ها از بین نمی‌روند.

جوش‌های سرسفید و دلیل اصلی ایجادشان

سرسفیدها عمدتاً به دلیل پرشدن منفذهای پوست از باکتری‌ها و سلول‌های مرده پوستی و همچنین تغییرات هورمونی جود میایند که به‌نوعی از دسته آکنه‌ها هستند.

درکل هروقت که سلول‌های مرده پوست منافذ را بپوشانند منتظر جوش‌های سرسفید باشید و برای جلوگیری از بروز این نوع جوش‌ها به پوستتان برسید.

 “کومدون بسته” از دیگر اسم این جوش‌ها هستند که به شکل برجستگی‌های سفید چرکی با اطرافی قرمز بروز می‌دهند.
یادتان باشد که ترکاندن این نوع جوش‌ها نه‌تنها راه‌حلشان نیست بلکه باعث می‌شود جای جوش‌ها زخم شده و امکان دارد دوباره در اطراف همان جا دوباره به وجود بیایند.

جوش‌های سرسیاه و دلیل اصلی ایجادشان

دلیل اصلی سرسیاه بسته‌شدن فولیکول‌ها یا منافذ پوست هست که عمدتاً به شکل نقطه‌های سیاه و با اطرافی قرمز به وجود میایند. “کومدون باز” اسم دیگر سرسیاه‌هاست خوشبختانه چون این نوع جوش‌ها روی سطح پوست هستند دردناک نیست اما باز هم ترکاندنشان اصلاً فکر خوبی نیست و توصیه نمی‌کنیم چون دقیقاً مثل سرسفیدها ترکاندنشان هیچ کمکی به ازبین‌رفتن نمی‌کند!

پاپول‌ها و بلایی که سر پوست میاورند!

پاپول ها عمدتاً به شکل برآمدگی‌های کوچک قرمز و صورتی نمایان می‌شوند که مثل سرسیاه‌ها بر اثر بسته‌شدن سلول‌های پست صورت هستند. اما برخلاف نمونه‌های قبلی در زیرپوست پدیدار شده و بسیار سفت بوده و سخت می‌شود ترکاندشان

باکتری کاتی باکتریوم از اصلی‌ترین تشکیل‌دهنده‌های این جوش‌هاست و درنتیجه ترکاندن این نوع جوش‌های موجب افزایششان شده و اصلاً راحت نیست! 

پاپ و چرکی نبوده ولی از باکتری‌هایی برخوردارند که امکان چرک کردن و ملتهب کردن پوست را دارد. درنتیجه ازبین‌بردن این نوع نه راحت است و نه سریع اما دردناک هم نیست.

پاسچول‌ها یا جوش‌های چرکی بسیار خطرناک

برآمدگی‌های قرمزرنگ با مرکزهای زرد یا سفید از اصلی‌ترین خصوصیت ظاهری این نوع جوش‌هاست.

ای نوع جوش‌ها التهابی بوده و ازبین‌بردنشان اصلاً کار راحتی نیست بلکه بسیار خطرناک و به مراجعه پزشک نیاز دارد.

جالب است که بیشتر در نواحی سینه و یا کمر و صورت بروز می‌دهد که انباشت سلول‌های ایمنی و تغییرهای هورمونی در بدن از دلایل به‌روزشان است.دقیقاً مثل نوع قبلی این دسته زیرپوستی بوده و آن‌قدر حساس هستند که خارج کردن آنها و ترکاندنشان موجب افزایش جوش‌های شده و درد زیادی به همراه خواهد داشت.

درنتیجه برای ازبین‌بردن این نوع جوش‌های باید به پزشک مراجعه نمایید. اما در ادامه با ارائه راه‌حل‌هایی که قول داده بودیم می‌توانید تا حدودی از به‌روزشان جلوگیری کنید.

ندول‌ها یا همان گره‌های پوستی

ندولار یا همان گره‌ها که به‌صورت برآمدگی‌های نسبتاً بزرگ گوشتی با سری قرمزرنگ بروز می‌دهند بسیار عمیق در پوست ریشه دارند که همین باعث دردناک بودن آنهاست.

جالب است که این نوع از جوش‌های صورت درست مثل نمونه‌های قبلی حاوی باکتری کاتی باکتریوم هستند و باعث آسیب رساندن به پوست می‌شوند همچنین اگر طولانی‌مدت جا خوش کنند باعث عفونت کردن می‌شوند. درواقع این نوع جوش‌های صورت از دسته آنهایی هستند که می‌توانند با ایجاد زخم‌های عمقی در سطح پوست وضعیتی وخیم برای پوستتان ایجاد کنند.

آب پاکی راهم باید در آخر روی دستتان بریزم و بگویم برای ازبین‌بردن این نوع جوش‌های تقریباً هیچ نسخه خانگی در کار نیست و باید به‌سرعت به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

 هیولایی به اسم کیست‌

در اینجا با بدترین نوع جوش‌های روبه‌رو هستیم! جوش‌های اصطلاحاً کیستیک می‌توانند با ایجاد عفونت در پوست به طور عمیق روزگار سلامت پوست شمارا تیره‌وتار کنند!

معمولاً خیلی بزرگ، دردناک و قرمز بودن از ویژگی‌های این نوع است که اصلاً شوخی ندارد. ولی کیست‌ها به‌مراتب از ندول‌ها نرم‌ترند به این خاطر که چرک بسیار زیادی در آنهاست و درست مثل بمب‌های ساعتی ترکاندشان و درمان سرخود بدون نظارت پزشک موجب تکثیر چند برابری می‌شود.

دلایل عمده ایجاد جوش‌ها

رایج‌ترین دلیل ایجاد جوش‌های صورت مختلف بسته‌شدن فولیکول‌های مو با چربی مرده خود پوست صورت است.

اما این تنها دلیل نیست دلایل بسیار بیشتری هم وجود دارد از قبیل:

  1.  استعمال دخانیات 
  2. عادت‌های غذایی مخرب
  3. آلودگی‌های محیطی
  4. عوامل ژنتیکی
  5. تغییرات هورمونی در نوجوانی
  6. مشکلات زنانه
  7. استرس
  8. عدم رعایت بهداشت و نظافت پوست
  9. استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب یا فاسد شده
  10. وجود برخی بیماری‌ها و استفاده از داروهای خاص

 لوازم آرایشی نامرغوب، اصلی‌ترین دلیل جوش‌های بزرگسالی.
متأسفانه امروزه لوازم آرایشی تقلبی بسیار شایع شده و کار را برای مصرف‌کنندگان سخت نموده از قضا یکی از اصلی‌ترین دلایلی که خانم‌ها در بزرگسالی به جوش‌های عجیب‌وغریب مبتلا می‌شوند به همین دلیل است.

جالب است که لوازم بهداشتی که تارخ مصرفشان تمام شده باشد موجب بسته‌شدن منافذ پوست شده و خود سبب بروز جوش‌های صورت می‌شود. پس برای پیشگیری از این حادثه از مواد آرایشی معتبر و همسان با پوستتان استفاده کنید و مطمئن شوید که لوازم آرایشی مصرفی شما مورد تأیید پزشک باشند. 

همچنین برای پاک‌کردن آرایشی که کرده‌اید از پاک‌کننده‌های طبیعی یا معتبر صنعتی استفاده کنید. 

چگونه در خانه با کمترین زمان انواع جوش‌های صورت را از بین ببریم؟


متأسفانه نسخه‌های خانگی آن قدری مؤثر نیستند که تمامی جوش‌های گفته شده را از بین ببرند و شما را از مراجعه به پزشک بی‌نیاز کنند این به این معنی است که راهکارهای ارائه شده فقط برای پیشگیری و در مان جوش‌های خفیف و غیرالتهابی مثل سرسفیدها و سرسیاه‌هاست. 

جلوتر با ارائه ۶ راهکار کم‌دردسر و سریع به شما خواهیم گفت که چگونه از باید از شر این جوش‌های مزاحم تا حدودی خلاص شوید.

کل راهکارهای گفته شده در یک نگاه:

  1. یخ بستن به‌صورت
  2. ماسک‌های حاوی عسل راه نجات شما
  3. بهره‌بردن از آبلیمو
  4. خمیردندان را دست‌کم نگیرید
  5. صورتتان را بخور کنید
  6. استفاده از روغن چایی

یخ بستن به‌صورت

ساده است، یخ تازه‌ای را در پارچه‌ای گذاشته و تا ۵ دقیقه روی جوش‌های صورتتان بگذارید. 

این روش تنها زمانی بیشترین تأثیر را دارد که جوش‌های شما التهابی نباشند. اصلاً از یخ به طور مستقیم روی صورت استفاده نکنید. مداومت چندباره در روز، پس از یک یا دو روز جوش‌های غیر التهابی‌تان را از بین می‌برد.

ماسک‌های حاوی عسل راه نجات شما

عسل از دیرباز استفاده‌های مختلفی داشته که یکی از آنها پاک‌سازی بی‌خطر پوست صورت است اما چگونه؟

شما هم می‌توانید از ماسک‌های عسل و هم از خود عسل به طور مستقیم استفاده نمایید. 

سازوکار این روش درست مثل استفاده از آبلیمو است که در ادامه گفته‌ایم؛ پنبه‌ای را به عسل مالیده و روی صورت بزنید، حالا نیم ساعت صبر کنید بعد با آب گرم بشویید. همچنین استفاده از دارچین می‌تواند مکمل خوبی در این روش باشد.

بهره‌بردن از آبلیمو

آبلیمو ویروس‌کشی بسیار قوی است که تأثیری بسیار شگفت‌انگیز خواهد داشت . 

اما نکته‌ای که باید متوجه آن باشید آن است که اگر جوش‌های التهابی دارید قرار است سوزش قابل‌توجهی را تحمل کنید! پنبه‌ای استریل شده را به آبلیمو آغشته کنید و روی صورتتان بمالید حال بخوابید و تا صبح به آن دست نزنید. سپس با آب سرد آراسته و حتی‌الامکان از لوازم آرایشی استفاده نکنید!

خمیردندان را دست‌کم نگیرید

خمیردندان را اصلاً دست‌کم نگیرید این روش، فرایندی یکم طولانی ولی مؤثر دارد ولی حواستان باشد که اصلاً از خمیردندان‌های ژله‌ای استفاده نکنید چراکه آن تأثیری که مطلوب است را ندارند.

دستورالعمل راحت است:
به‌اندازه بندانگشتی خمیردندان را قبل از خواب روی پوستتان بمالید و صبح آن را حتماً با آب سرد بشویید به همین راحتی. 

صورتتان را بخور کنید

بخور کردن مداوم صورت به طور روزانه منافذ بسته شده پوست را بازکرده و شفافیت پوست صورت را افزایش می‌دهد آن‌هم چشمگیر! اما مراقب باشید اصلاً طولانی‌مدت از این روش استفاده نکنید چرا که نتنها اثر نداشته بلکه ممکن است صورتتان را سوخته کرده و مشکلات بیشتری به بار آورد.
اما این روش دستورالعمل خاص خودش را دارد، هر روز در ساعتی مشخص که پیشنهاد ما عصرها است با استفاده از دستگاه بخور گرم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه و پس از آن شستن صورت و استفاده از کرم‌های آب‌رسان به پوستتان جانی دوباره ببخشید.

استفاده از روغن درخت چایی

روغن درخت چای به دلیل خاصیتی که دارد به ازبین‌رفتن جوش‌های خفیف مثل سرسیاه و سرسفید کمک زیادی می‌کند.

این روش طرز استفاده راحتی دارد روغن را روی جوش‌ها گذاشته، مالش دهید و ۲۰ دقیقه بعد بشویید، درضمن اگر در کنار روغن درخت چایی از "الوئه ورا" استفاده نمایید معجونی برای جوانی ساخته‌اید!

حواستان باشد روغن چایی چون خشک‌کننده است درنتیجه اگر روی پوست‌های خشک به طور طولانی‌مدت بماند موجب شکنندگی آن می‌شود.

سخن پایانی دررابطه‌با درمان جوش‌های صورت

همچنین به یاد داشته باشید که روش‌های گفته شده فقط برای ازبین‌رفتن جوش‌های غیرالتهابی است و صرفاً جنبه پیشگیری دارد از این روش‌ها اصلاً برای ازبین‌بردن جوش‌های التهابی استفاده نکنید. همچنین اگر تجربه‌ای شخصی در این زمینه دارید که فکر می‌کنید می‌تواند به‌دردبخور باشد حتماً با ما به اشتراک گذاشته و اجازه دهید تا فرصتی برای شنیده‌شدن داشته باشید چراکه بسیار برای ما ارزشمند است.